Vill du jobba från utlandet tex Mallorca ?

På senare tid är det mer och mer populärt att jobba på distans och då bosätta sig på en mysigare plats än detta avlånga och kalla land. Dock, att jobba på distans innebär ju inte att du slipper arbeta. Distansarbete innebär fortfarande mycket hårt arbete, det är inte Busy doin’ nothin at all.

Men ändå, det fina med att arbeta på distans är livskvaliten i en ny miljö. Du kan ligga på stranden istället för att kämpa i regnväder på tvären. Du dyker eller surfar istället för att se fram emot nästa avsnitt av Idol som enda hopp i ett Stockholm som blivit kallt. Du njuter av livet istället för att bli deprimerad över det svenska vintermörkret.

Ser man till alla de fastighetsmäklare som hjälper svenskar hitta boende i tex Spanien och på Mallorca så förstår man att efterfrågan är stor och då gäller det inte bara pensionärer som målgrupp.

Så vad ska man då tänka på? Här kommer 4 områden du kan fundera på:

  1. Fördelen med att hålla sig kvar i Europa är ju stabiliteten i samhället, du är kvar i EU och även att det inte är så stor skillnad i tidszon.
  2. Viktigt att tänka på är ju att man behöver göra en tydlig budget med boende, matkostnader och annat som krävs för att få det att funka.
  3. Varför inte prova att hyra en fastighet på Mallorca under en vinter och testa hur det funkar för just dig. Det gäller ju också att klara kundkontakter och ev resor som kan krävas.
  4. Det gäller ju också att du på distans kan hitta nya kunder, att förvänta att de befintliga kunderna räcker för en långsiktig satsning är inte att rekommendera.

Äga egen fastighet i Spanien?

Det är inte heller så enkelt att köpa fastighet i alla länder och det finns en hel del fallgropar kring ägande av mark och hur det juridiska funkar.

Här kan vi tipsa att höra med Petra Lavin som är fastighetsmäklare och jobbar med fastigheter på Mallorca.

Så även om det inte bara är att sitta med en Ipad på stranden och fakturera så är det ju ändå fantastiskt lockande att försörja sig och samtidigt förverkliga sina drömmar om utlandsboende.

Relaterade inlägg